Mick Aspen Melby overtar dirigentstokken etter Jan Lans og får dermed ansvaret for både kor og orkester for Kanalspellet. -Stas! synes Mick.

Under forestillingene både i 2012 0g 2014 var det Mick som trakterte tangentene under Kanalspellet. Det gjorde han til orkesterlederens store tilfredshet. At han i tillegg hadde satset på direksjonsutdanning, var rett og slett som musikk i Lans’ ører! Før applausen la seg etter siste forestilling på Støa kanal i 2014, hadde Mick sagt ja til å møte som dirigent neste gang.

-Jeg var veldig beæret da Jan ville jeg skulle ta over dirigentjobben. Det var stas. Jeg gleder meg til å ta skikkelig fatt på det, sier Mick på telefonen fra Oslo. Der holder han på med en mastergrad i kordireksjon ved Norges Musikkhøgskole. Den begynte han på sist høst etter å ha tatt bachelorgraden våren 2015.

Fra Elton John til klassisk

Mick Aspen Melbys musikalske løpebane startet med trombone i barneårene i Nybergsund. Et kurs i keyboard fulgte og deretter piano på musikkskolen. Han var selvskreven med sang- og klaverspill på skoleavslutninger og andre konserter. Mange tenkte nok at her er en stjerne født! Videregående tok han på musikklinja på Stange, og det var i løpet av den tida musikksmaken dreide fra Elton John til mer klassisk musikk.

Kan bli overraskelser

24-åringen har allerede skaffet seg et hyggelig ry i distriktet som kordirigent. Over påske starter øvingene med Kanalkoret.

  • Blir det overraskelser for publikum?
  • Ingen dirigenter gjør ting likt, så i hvert fall korsangerne og musikerne vil nok merke en litt annen tilnærming til stoffet. For publikum håper jeg at Kanalen blir en minst like stor opplevelse som det alltid har vært.

Vi ønsker Mick hjertelig velkommen på Kanalen!