I år skal 21-årige Mari Sjølie fra Åsvang i Stange gestalte Stina Olsdatter. Hun falt for musikkteaterstykket om Støa kanal da hun opplevde det som småjente.

Mari Sjølie har røtter i Østby-traktene gjennom mor Elin Nesbakken. Hun begynte å spille piano seks år gammel. Ved musikklinja på den videregående skolen i hjembygda hadde hun piano som hovedinstrument. Derfra gikk vegen til Hedmarktoppen folkehøyskole, på linja disippeltrening med musikk. Der fikk hun rollen som Velma i musikalen «Hairspray». «Det var da jeg fant ut at jeg ville søke på Bårdar», sier Mari.

Hun kom inn på Bårdar (fagskole for dans og musikkteater i Oslo) og valgte fordypning i sang og skuespill. Under utdanninga har Mari blant annet spilt Askepott i «Into the Woods». Skolen er 2-årig og Mari er ferdig i vår. Ved siden av studiene har hun arbeidet på Domkirkeodden der guidene gir syngende omvisninger og i tillegg har minikonserter hver dag.

For flere år sia, som småjente, så hun «Kanalen – et spell om Støa kanal».

  • Jeg syntes det var en fin forestilling. Det så gøy ut. Og så er jeg glad i uteteater. Jeg landet jo litt i den gata, så da sendte jeg en mail og spurte om det var bruk for meg.

Det var det. Vi gleder oss til å oppleve sangfuglen fra Stange på Kanalen.