Sigrid Stubsveen kommer tilbake til Kanalen, denne gangen i to roller.

Sigrid debuterte i Kanalen - et spell om Støa kanal i 2016, og returnerer til Kanalen i 2018. Denne gangen dobler hun innsatsen. Ikke bare er hun tilbake i rollen som spelemannen, men hun går også inn som felespiller i orkesteret under ledelse av Mick Aspen Melby.

Sigrid er folkemusiker fra Engerdal. Hun studerer utøvende folkemusikk fra Norges Musikkhøgskole (NMH) med fele som hovedinstrument. Sigrid har spilt fele og folkemusikk siden hun var 8 år. Hun begynte i kulturskolen i Engerdal og ble etter hvert med i spellemannslaget i Engerdal. På videregående gikk hun Landslina i Folkemusikk på Vinstra vidaregåande skule, flyttet etter dette til Oslo og gikk et år på Musikkvitenskap på Universitetet. Hun har siden spilt på Det kongelige slott, deltatt i prosjekt med folkemusikkgruppa Majorstuen, vært musiker og skuespiller sammen med Kopparleden Teaterlag, i tillegg til at hun er instruktør på dans- og spellemannskurs og har sin egen folkemusikktrio Skau.

Heme dine

Sigrid er en musiker med mange jern i ilden. Hjertebarnet er kanskje kultur- og friluftsfestivalen Heme dine som arrangeres årlig i engerdalsfjella. Festivalen ble arrangert første gang i 2016 og Sigrid er både initiativtaker og primus motor for festivalen som i år finner sted helga 20-22 juli.

Vi ønsker Sigrid og resten av Heme dine-gjengen lykke til med årets festival og gleder oss til å få henne tilbake på Støa kanal i august!